- et enkeltmannsforetak med en drøm om selvberging og ivaretakelse av gamle tradisjoner

Selvberging - slik vi tenker om det:

 

Da vi skulle kjøpe hus, var vi ute etter å få en stor hage, så vi kunne dyrke egne grønnsaker, frukt og kanskje ha noen dyr gående rundt på tunet.

 

Vi endte opp med nesten 3 måls tomt, og har store planer for fremtiden. Utfordringen er at det er ganske kupert og myrete terreng, så det er ikke bare bare å få vekster til å trives her. Men vi gir ikke opp, og har laget oss urtebed, jordbærland, plantet bærbusker, frukttrær og anlagt potetåker. Pallekarmer er også satt opp og fylt med jord, klare for grønnsaker, og vi håper at våren og sommeren skal gi gode resultater!

 

Vi har også satset på avl av kaniner, vaktler, moskusender og høns. Det er så kjekt med selskap av disse søte skapningene her på tunet! I løpet av året selger vi en del livdyr, og overskuddet blir til deilig middagsmat! Vi prøver også å bruke biproduktene - kaninpelser garves, det kokes kraft, og en glad farfar mottar flotte produkter til fluebinding!

 

For oss er det viktig med dyrevelferd. Dyrene skal behandles godt, ha god boltreplass og tilgang på friske grønnsaker, gress, god mat og rent vann. 100% økologisk blir det ikke her på tunet, men vi prøver å gi dem mye fersk mat og unngå å gi dem for vi ikke vet hvor kommer fra. Mulighet for bevegelse er også viktig, og alle dyrene har store uteområder.

 

Etter økende fokus i media på matvareindustriens tilsetninger i kjøttprodukter, blir vi stadig sikrere i valget vi har gjort med tanke på egen kjøttproduksjon. Her får vi kortreist mat av god kvalitet, som vi vet hva de har spist, ingen saltvannsinnsprøtning og tukling med råvarer. Vi har også fått kontakt med andre som tenker likt, og selger kjøtt av ulikt slag til oss til likenes priser!

 

Her hjemme har vi fokus på gjenbruk. Vi prøver å komme oss vekk fra bruk og kast samfunnet - og vil heller prøve å finne nye bruksområder til ting, bruke litt tid på det og få det til å skinne igjen!

 

 

 

Redigert februar 2015 - copyright www.lommekroken.no