- et enkeltmannsforetak med en drøm om selvberging og ivaretakelse av gamle tradisjoner

Vaktler

 

Små, rolige fugler - og veldig sunne egg! Slik ble vi introdusert til disse søte skapningene. Og siden den gang har de alltid vært med oss. Både til kjøtt og eggproduksjon er dette flotte fugler. De er en god inngangsport til hønsehold - de tar liten plass, verper godt, og krever på mange måter mindre stell.

 

Vi har bygget et hus til dem på to europaller, og der har de godt med plass. Vi har også laget utebur hvor de har fri tilgang uansett vær og vind. Fuglene elsker å være ute, og spiser godt med gress, mose og småkryp.

 

Eggene til vaktler er mye brukt som delikatesse, men også som naturmedisin i årtusener. Vakteleggene inneholder dobbelt så mye vitamin A og B2 og gir fem ganger så mye jern og kalium som høne egg og inneholder også mer fosfor. Vaktelegg forårsaker ikke allergi og kan bidra til å bekjempe symptom på allergi på grunn av at egget inneholder ovomucoid protein, som også brukes i produksjon av enkelte antiallergi medisiner. Regelmessig inntak av vaktelegg vil styrke immunforsvaret. Eggene smaker som vanlige hønseegg, kanskje litt søtere. Så hvorfor ikke prøve deg på noen egg du og? Ta kontakt om du vil kjøpe egg!

 

 

 

Redigert februar 2015 - copyright www.lommekroken.no